Talouden kroonisesta karvahelvetistä vastaa kolme kissaa: Murre, Masu ja Chuck Norris. M & M ovat rodultaan burmilloja Hämynhäivän kissalasta, Chuck Norris on maine coon Tigerworld-kissalasta. Kaikki kissat ovat kotikissoina, sillä jostain syystä kissanäyttelykärpänen ei onnistunut puraisemaan.

Jokainen kisu on oma persoonansa. Murre on vanhin, vuonna 2009 syntynyt kastroitu uros, väriltään chocolate silver shaded. Luonteeltaan Murre on kissoista varovaisin kaiken uuden kokeilemisen suhteen. Ei elämässä kannata riskeerata, sillä suurella todennäköisyydellä se ei kannata. Murre pitäytyy samoissa rutiineissa päivästä toiseen, syö samaa ruokaa ja nukkuu samoissa paikoissa. Murre on kissoista ehkä läheisyydenkipein, yleensä se ilmestyy nököttämään syliin huomaamatta.

Murre on käynyt kissanäyttelyissä championiksi saakka.

 

Murre

Hämynhäivän Murmeli, ”Murre”

 

Murmeli

Hämynhäivän Murmeli, ”Murre”

 

Masu on vuoden 2011 lopussa syntynyt black silver shaded-värinen kastroitu uroskissa. Masun nimi oli aluksi Pikku-Kisu, koska sille ei keksitty sopivaa nimeä, ja se oli aivan käsittämättömän pieni luovutusikäisenä. Sittemmin Pikku-Kisussa alkoi kasvaa yksi osa, maha, joten siitä se sai nimekseen Masu.

Kaikkien(?) burmillojen tavoin Masu on ihmisystävällinen ja kiltti kissa. Masu on kissoista ainoa, joka pitää hiiristä ja syö muutakin kuin kuivamuonaa, yleensä kriteerillä ’kaikki uppoaa’.

 

Sulomasu_med

Hämynhäivän Kepponen, ”Masu”

 

kepponen04

Hämynhäivän Kepponen, ”Masu”

 

  Masu02

Hämynhäivän Kepponen, ”Masu”

 

Sitten on Chuck Norris, vuonna 2013 syntynyt punahopeatabbyn värinen kastroitu maine coonuros. Tuo ilmestyskirjan peto, joka tekee tasan niin kuin itseään huvittaa. Kun puhuttaessa käytetään sanaa ’SE’, viitataan yleensä joko Chuck Norrisin kylpyoperaatioon tai Chuck Norrisin turkinhoito-operaatioon, molemmat suoritettava asianmukaisesti suojautuneena. Chuck Norris on vanhemmiten alkanut myös pitää läheisyydestä, ja usein hakee rapsutuksia asettumalla pöydälle makaamaan aiheuttaen mahdollisimman paljon vaivaa itsestään.

Siinä missä burmillat joskus antavat liiaksikin koirille periksi, Chuck Norrisia ei pompotella. Ei sitä kukaan itsesuojeluvaiston omaava koira lähestykään retuutuselkein. Joskus Chuck ärsyyntyy koirista ihan muuten vain, ja saattaa läpsiä pahaa-aavistamattomia ohi kulkevia koiria tassuillaan. Toki se on vaikuttava myös kooltaan, sillä painoa on yhdeksisen kiloa.

 

img11med

Tigerworld Midnight Shift, ”Chuck Norris”

 

img01med

Tigerworld Midnight Shift, ”Chuck Norris”

 

6kk02med

Tigerworld Midnight Shift, ”Chuck Norris”