Maastojuoksun Suomi-Cup-kilpailu järjestettiin Keuruulla lauantaina 7.5. Kisaan kutsutaan edellisen kauden maastossa menestyneimmät vinttikoirat, ja myös Taikuri sai kutsun. Ajatuksen on koko talven ollut kahdet kisat toukokuussa, joten kuntoa on yritetty kohottaa säännöllisesti ja lisäksi ahkerassa käytössä ovat olleet öljyt ja lisäravinteet.

Alkuerässä Taikuri sai kisakaverikseen Pistonhead Anderson Silvan, jonka kanssa juoksu sujui rytmikkäästi ja sopivat hyvin toisilleen. Alkuerästä Taikuri sai pisteitä 251, mikä oli siinä vaiheessa ylikorkeiden korkein pistemäärä. Hieman tahtoivat maitohapot kohota maaliinpääsyn jälkeen ja palautuminen olisi saanut olla aavistuksen parempi, mutta uskalsi kuitenkin finaaliin laittaa. Finaalissa Taikurin parina oli Acire Mister Caramel, jonka kanssa Taikuri juoksi viimesyksyisissä SM-maastoissa, ja hyvin sujui juoksu nytkin. Finaaliradassa oli joitain mutkia jotka hämäsivät osaa koirista. Taikuri sai finaalista 253 pistettä, eli kokonaissaldoksi muodostui huikeat 504 pistettä ja neljäs sertifikaatti! Tällä ansaittiin toinen sija cupkisassa finaalikaverin saadessa päivän parhaat pisteet.

Kyllä on italiaanojen taso parantunut viimeisten kymmenen vuoden aikana, sillä lauantain sadasta koirasta viisi sai 500 pistettä tai yli, ja kolme niistä oli italianvinttikoiria. Eli kyllä kovatasoisia koiria Suomesta löytyy!

Yksi serti olisi vielä jäljellä valionarvoon, mutta nyt jäädään pitelemään peruskuntoa ja katsotaan mitä kesä tuo tullessaan!

Kuva alkuerästä, copyright Kati Kanerva:

image1

 

Alla olevat finaalin kuvat on ottanut Marko Pessi:

imageimage

Kommentti on suljettu.